torek, 29. april 2014

Ozadje

Že nekaj časa nazaj sem naredila embosirano ozadje, ki je pobarvano z Distress blazinico. No, včeraj mi je prišlo pod roke in v trenutku sem ustvarila poročno voščilnico, ki je malce nenavadne barve.
Trenutno so pri meni zelo popularne rožice iz filca, zato jo najdete na voščilnici.

Ozadje sem pobarvala tako, da sem embosirno mapico pobarvala z aplikatorjem, ki sem ga prej dobro potapkala po Distress blazinici (gladek del), vanjo vstavila bel papir in jo potegnila skozi hroščka.
Dobimo čisto drugačen efekt, kot če bi že embosiran papir pobarvali.

Voščilnico prijavljam na CRAFT-alnico še zadnji trenutek :).


Tako pa izgleda špangica za mojo malo princesko z rožico iz filca.


Lep deževen pozdrav,
Tina

ponedeljek, 28. april 2014

Obhajilo

 Zadnje čase kar "na veliko" izdelujem voščilnice za obhajila. Nekaj slik vam že pokažem...


V notranjosti se skriva žepek za denar.









sobota, 26. april 2014

Štempljanje (Stamping)

Včeraj sem se posvetila štempljanju in ustvarjala samo s štampiljkami. Poiskala sem vse škatle v katerih se skrivajo in jih sortirala. Ugotovila sem, da imam res ogroooomno štampiljk, ki jih še nikoli nisem uporabila. Idejo za voščilnico sem našla na Pinterestu.

Osnova je kraft karton, za motiv sem uporabila eko karton. Ozadje na osnovi sem poštempljala s štampiljko Kaiser craft- Wood grain, eko karton pa s štampiljkami Hero arts- Friend definition (pisava), Najlepši par (omela) in Folia (rožice). Spellbinders-ov izrez Labels four sem na vrhu in na koncu poštempljala z MFT- Textile background, ga prirezala in prilepila na celotni izrez. Pikice pod in nad so od Viva decor- Easter eggs & borders. Seveda ne sme manjkati napis Vse najboljše iz Vladkinega seta. Dodala sem še trakce iz jute in razcepka.


Da pa bo voščilnica ustrezala zahtevam na CRAFT- alnici, sem omeli dodala namesto pol perlic pikice, ki sem jih naredila s toplim embosiranjem.
Jih opazite? :)


Lep vikend vam želim,
pozdravček Tina

ponedeljek, 21. april 2014

Vesele praznike

Prazniki so skoraj za nami. Upam, da ste jih lepo preživeli, v krogu svoje družine in prijateljev.

Tukaj je slikica naših pirhov oz. remenk (kot pravijo Prekmurci). Barvali smo jih s čebulnimi olupki, za motiv pa uporabili razne trave.
Vse skupaj sem malo popestrila z barvnim prtičkom in slamo.


Po naročilu sem izdelala še nekaj košaric, vsako v svoji barvi. Uporabila sem rožice, ki sem jih dobila v bonbončku od Vilink. Hvala, krasne so :).




Moja skromna dekoracija in nekaj velikonočnih darilc...


To pa je venček s srečanja v Pomurju. Žal ni dočakal rožic iz blaga, sem ga rajši uporabila za dekoracijo vrat. Na podstrešju sem našla lesene figurice in jajčka, ter hitro dobila idejo, kako jih uporabiti. Oranžne rožice so od Memory box, izrezane iz filca.


In še moja zadnja letošnja velikonočna voščilnica.
Prijavljam jo na mesečni izziv- april pri Marini (Mavelu). Iz njihove spletne trgovinice sem uporabila kar dva izdelka in sicer štampiljko in pentljice, na katere sem obesila jajčka. Voščilnica je v CAS izvedbi, ki mi je zelo ljuba.


Uživajte še v preostanku ponedeljka.

Lep pozdrav,
Tina

petek, 18. april 2014

Eko- roza

Za tokratni, že 106. izziv na CRAFT-alnici sem izbrala za osnovo rjavo barvo (eko karton) in roza barvo. Kombinacija barv res super paše skupaj.
Naša naloga je tokrat narediti embosiran detajl. Jaz sem se lotila toplega embosiranja. Napis Vse najboljše sem embosirala z Rangerjevim prahom- Seafoam white.
Odločila sem se za rojstnodnevno voščilnico, ker je vedno fino, da imaš kakšno na zalogi.


Uporabila sem še:

papir-                          Bo Bunny, eko papir je iz domače zaloge
šablone in luknjači-      Memory box- Butterfly delights
                                   MFT- Winter rose
                                   Martha Stewart- Monarch butterfly
                                   Martha Stewart- Floral vine
štampiljke-                  Hero Arts- Friend definition


Voščilnico prijavljam izziv CRAFT-alnice- embosiran detajl.

Lep pozdrav do prihodnjič,
Tina

torek, 15. april 2014

Balončki

Juhu, balončki so tu!

Včeraj sem se lotila ponovne izdelave voščilnice v škatlici (Card in a box). Všeč mi je, ker je njena izdelava zelo preprosta.
Za osnovo sem uporabila karton v roza barvi, papir pa je od BoBunny- Primrose Collection.


V notranjost sem postavila balončke od Marianne Design- PP1401 in osemnajstico.







četrtek, 10. april 2014

Ko me inspirira #24- Ozadje (Background)

Tokratni izziv mi je pisan na kožo, saj sem vedno sama izdelovala ozadja za voščilnice z raznimi štampiljkami ali teksturnimi mapicami. Vladko in Tino je navdušila Helenina voščilnica, ki je res čudovita. Tudi mene so premamile Distress blazinice in sicer v bolj živih barvah.

Voščilnica je nastala v trenutni inspiraciji. Če mi le čas dopušča, se lotim takojšnje izdelave.
Na mizo sem podrsala Distress blazinico zelene, vijolične in rumene barve. Vse skupaj sem poškropila z vodo, da so se naredile kapljice. Na to sem odtisnila štampiljko iz prejšnje objave (MFT- Textile Background) in jo prenesla na papir. Vse skupaj je bilo zelo vodeno. Verjetno sem preveč poškropila z vodo. Papir sem osušila z grelno pištolo, da je vse potekalo hitreje. Na koncu sem bila z učinkom ozadja kar zadovoljna (predstavljala sem si malo drugače).


Peresa sem naredila na enak način, da se ujemajo z ozadjem. Napis vse najboljše sem razrezala, ker je bil malce prevelik. Osenčila sem ga z Distress blazinico Dusty concord.

Prijavljam jo na izzive:

Velikonočno 2.

Danes z vami delim še nekaj slik (ki niso ravno najboljše) velikonočnih voščilnic, ki so nastale prejšnji teden. Med drugim sem izdelala tudi to luštno košarico, v katero lahko damo pirh ali kakšno drugo malenkost. Jaz sem jo napolnila s čokoladnimi jajčki.
Navodila za izdelavo sem našla tukaj.






sreda, 9. april 2014

Čestitke

Sova, skrivnostna in hkrati zlovešča prebivalka noči je že od davnine vzbujala radovednost in burila domišljijo ljudstev na vseh koncih sveta. Najbrž je ni kulture, ki ne bi v svojih verovanjih in simboliki vpletala tudi sove. Zaradi njene pojave, glasov in načina življenja so jo pogosto povezovali z nesrečo in smrtjo, vendar tudi modrostjo, znanjem in tradicijo. (Biblioblog)

Za tokratni izziv sem za glavni motiv izbrala sovo. Nikoli še nisem izdelala voščilnice za takšno priložnost, zato pride kar prav, da naredim kakšno na zalogo.

Ozadje sem odtisnila s štampiljko MFT- Textile Backgrounds, knjige so del Gorjuss štampiljke, pobarvala sem jih z Distress blazinicami, sova pa je izrezana s štanco Owl punch.


Da bo sova ponazarjala bistvo tega izziva, sem ji nadela čepico. Spodnji del je kvadratek, ki sem ga polkrožno prirezala, zgornji pa je ponovno del štampiljke MFT. Malo sem jo še osenčila z Distress blazinico Black shoot. Čepici sem dodala še cof, ki sem ga pripela z razcepkom.


Sovo prijavljam na #105 izziv CRAFT-alnice.

Lep večer

ponedeljek, 7. april 2014

Srečanje v Pomurju

Za mano je krasen vikend. V soboto sem se udeležila srečanja v Pomurju, kjer so punce pripravile odlične delavnice. Marina iz Mavelu nam je predstavila nekaj novosti, med drugim tudi, kako se uporabljajo plastične šablone. Še ena stvar, za katero bomo zapravljale denar... :)
Izdelovale smo tudi venčke iz blaga in oblačile jajčka s perlicami. Jajček sem naslednji dan dokončala in tu je končni rezultat. Res čudovito izgleda.



To pa je moje darilo za organizatorki. Ogledalo sem prelepila s scrapbook papirjem in dodala misel.



Punce, hvala za super druženje. Drugo leto ponovimo.

sreda, 2. april 2014

Velikonočno

Ker vem, da otroci obožujejo čokolado, sem izdelala škatlico (zaenkrat samo eno) za čokoladna jajčka. Na sredini sem s šablono izrezala okence, ki sem ga na notranji strani "zaprla" s prozorno folijo, da jajčka ne padejo ven. Malo sem jo še okrasila in ji dodala trakec.


Med tem je nastala še ena Velikonočna voščilnica.


Pa jo imam :).
Za tole bi se zahvalila Suzani, ki mi je posredovala informacije o izdelavi štampiljke. Pred tem sem na vsak izdelek lepila krogec, ki sem ga pred tem natisnila in izrezala s Cuttlebugom.
Zdaj je to delo bolj enostavno.


torek, 1. april 2014

Nagrajenka je znana

Drage moje punce,
hvala vam za vse komentarje, lepe želje in spodbudne besede.

Ustvarjanje je res del oz. polovica mojega življenja. Brez tega ne mine dan. Še naprej se bom trudila in vas razveseljevala s svojimi izdelki.

Dolžna sem razkriti še dobitnico bonbončka in računalnik je izbral št. 17.
In to je...



                                                  

                                                                                       RENATA


Renata, čestitke. Javi mi prosim svoje podatke na trenutki.kreativnosti@gmail.com, da ti pošljem nagrado.

Vsem ostalim pa se zahvaljujem za sodelovanje in res krasne komentarje. Super ste!

Lep večer

Darilo

Leto je ponovno na okoli in moja mami v četrtek praznuje rojstni dan (do takrat sem ji prepovedala ogled bloga :) haha...
                                                        
Vsako leto nastane isti problem: "Kaj naj kupim?" Meni najljubše so darilne kartice, ker si lahko vsak kupi, kar si želi.
Dobila bo darilo, ki je seveda moje ročno delo (se spodobi).

Za kartico sem izdelala škatlico (pillow box) in jo okrasila s čudovito šablono Najlepšega para.



Darilni kartici sem priložila še majhno uporabno darilce, kopalne kroglice. Pospravila sem jih v majhne predalčke.



Ker naravnost obožujem te škatlice, sta nastali še dve v različni barvni kombinaciji.



Celotni komplet


Prijave na izzive:
Cvetoči komplet izziv CRAFT-alnice
Galerija meseca aprila Najlepši par